< חזרה לבלוג

כבר מגיל כמה חודשים הילדים שלנו עוברים לחדר משלהם, וזה יהיה כנראה חדר שילווה אותם בתחילת תהליך ההתפתחות, והגדילה שלהם. בחדר הזה הם ישחקו, יארחו חברים, ילמדו דברים חדשים, וכמובן יישנו ויחלמו אחרי ימים עמוסים במשחק והנאה.

לעיצוב החדר יש השפעה לא רק על התחושה שהילדים יקבלו בחדר, אלא גם על איכות השינה שלהם. זהו המקום בו הם הולכים לבלות כל כך הרבה זמן במהלך השנים הראשונות לחייהם.

במאמר זה נתמקד בתהליך התכנון והעיצוב של חדרי ילדים ונוער.

נקודות חשובות בתכנון חדר ילדים ונוער

  • האם החדר שהילדים ישנים בו הוא גם החדר שבו הם משחקים? למשל אם יש לנו שני ילדים ושני חדרי שינה, האם נעדיף שכל ילד יישן וישחק בחדר משלו או אולי נעדיף שהילדים ישנו ביחד והחדר השני ישמש כחדר משחקים.
  • סדר וארגון – חשוב שהחדר שבו הילדים ישנים יהיה חדר מושקט מבחינה ויזואלית. דמיינו את עצמכם ישנים מול חמישה מדפים עמוסים בבובות וצעצעועים, מתחת יש עוד מליון ארגזים עם לגו ופזלים…כנראה שתתקשו לישון לא? לכן במידה וחדר המשחקים משמש גם לשינה, חשוב לארגן את החדר בצורה כזו שהמשחקים יהיו מוסתרים ויהיה קל לייצר אווירת שינה. מומלץ לשים את כל המשחקים לסגור מאחורי דלתות או מגירות בארון לחדר ילדים. חשוב שהחדר יהיה מסודר לא רק שהולכים לישון.
  • גווני החדר – כאשר בוחרים צבעים של חדרי ילדים ונוער, כדאי שהצבעים שאתם בוחרים יהיו רגועים ושקטים בכדי לשדר אווירת שינה. כדאי לבחור בצבעים נעימים הן לרהיטים והן לקירות, ללכת על גוונים כמו שמנת ולבן בשילוב של עץ ברהיטים לצד צבע פסטלי בקירות כמו תכלת בהיר או ורדרד. גם פיסטוק, קרם, אפרפר בשילוב טפט מעודן יעשו עבודה מצוינת עם החדר. את הצבעוניות מומלץ ליצור באביזרים בין אם זה עם מנורה או אהיל, שטיח, מצעים, בובות, תמונה וכדומה… בצורה כזו אנו שומרים על החדר באווירה רגועה ומתאימה לשינה.

אחים שחולקים חדר אחד

כאשר מדובר על חדרי ילדים ונוער, בכדי למנוע מצב של עומס הן מבחינת רהיטים והן מבחינת משחקים, חשוב לסנן ולשים בחדר רק מה שחייב להיות שם שזה המיטות, ארון בגדים וכדומה.

דבר נוסף שחשוב להתייחס אליו הוא הגודל של החדר. באופן כזה ניתן יהיה למקם את הרהיטים בהתאם לגודל החדר ולאפשר לכל ילד שתהיה לו את הפינה השקטה והאינטימית שלו.

גם אם החדר קטן מאוד ורק המיטה היא המסגרת הפרטית האפשרית, חשוב ליצור באזור המיטה את התחושה שהילד ירגיש שזה המקום שלו.

אפשר לעשות זאת בכך שנערב את הילד בבחירת איזו שהיא מדבקה או טפט על הקיר או כל אביזר אחר שיגרום לו להרגיש שייכות. מיטת קומתיים, למשל, מסייעת גם היא לייצר מרחב פרטי עבור כל ילד והיא פתרון מצוין לחדרים קטנים.

בנוסף, נסו שלא למקם את המיטה מול הדלת של המסדרון אלא להכניסה יותר פנימה ופחות קרובה לדלת. חשוב לזכור שהילדים גדלים כל הזמן ולכן כדאי לבחור רהיטים שיתאימו לטווח הארוך ולא רק לשנה, שנתיים או שלוש.

לסיכום,

תכנון נכון של חלל חדרי ילדים ונוער, יסייע להפחית את כמות הגירויים, ייצור תחושה נעימה עבור הילדים בחדר, יאפשר שמירה על סדר בקלות, וייתן לילדים להנות מחדר מעוצב לאורך שנים.